sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Ratsastusta

Jipun kanssa päästiin meidän ekalle ratsastustunnille. Ihana Outi Aihkisalo oli opettamassa meille ratsastuksen saloja niin selästä kuin maastakäsin. Jippu oli hieman levottomalla tuulella taas aluksi, joten Outi näytti maastakäsin millaisilla harjoituksilla hän rauhoittaa hevosta ja saa sen kuulolle. Jippu vastaa pohkeeseen herkästi aina kiihdyttämällä vauhtia ja nyt harjoiteltiinkin sitä, että pohje voi myös olla sivulle ohjaavamerkki ja samalla taipumista pienellä ympyrällä. Kyllä sitä taas sai itse huomata, kuinka ihmisen on vaikea tehdä montaa asiaa samaan aikaan! Jestas, jalat sitä, kädet tätä ja vielä loppu vartalokin pitäs olla ojennuksessa. Ehkä se taas tästä, suunta on vaan ylöspäin! 

Ja miten iso muutos tuntui satulaan hevosessa, joka alkoi hoksata ympyrällä taipumista ja rauhoittui kävelemään rauhassa karkuun juoksemisen sijaan. Mikä parasta tätä samaa harjoitusta voi tehdä selästä, mutta myös maastakäsin. Ei tarvitse siis aina lähteä kentälle, kyllä meillä nyt sen verran on tilaa, että mahtuu ympyrällä pyörimään. Outi antoikin kotiläksyksi treenailla kolmesti viikossa. 

Lisäksi kokeilulistalle tuli laittaa paksumpaa romaania/huopaa satulan alle, koska Jippu ottaa sen erittäin raskaasti jos satula menee vinoon. Se ei kertakaikkiaan voi sietää, jos satula on huonosti. Lisäksi Outin mielestä Jipun käytös ei ole normaalia nuorenhevosen käytöstä vaan se on ikäänkuin pelokas koko ajan. Tämä herätti myös itseäni, että totta tosiaan, onhan se aikamoisen "yliherkkä" välillä. Itselläni on loppu viimein niin vähän kokemusta nuorista, kun tämä on ensimmäinen oma kasvatti. Onko tämän käytöksen taustalla sitten kipu jossain vaiko aiemmat huonot kokemukset koulutustilanteissa (ajo-opetus 2-vuotiaana, jonka jälkeen koko hevonen oli hetken aikaa ihan muissa maailmoissa) vai mikä. 

Näiden lisäksi huomiota on kiinnitettävä myös Jipun takapolviin, jotka liikkeessä hieman kiertävät ulkoa. Polvet myös olivat illalla ratsastuksen jälkeen lämpimät, kun niitä koittelin. Toivon mukaan tähän auttaa parempi lihaskunto, jota tässä olisi tarkoitus parantaa koko ajan. Pää on kyllä ajatuksia täynnä taas.
Outi ja Jippu maastakäsin.Alkuun meno oli turhan vauhdikasta

Pikkuhiljaa pää laski ja käynti rauhoittui

Joku kehu tauko, Jippu on hyvä, kun sanon sille "hyvä" se pysähtyy. :D

Ratsastin myös Ruunalle muutaman kierroksen illan jo hämärtyessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti