perjantai 30. joulukuuta 2016

Jipun joululahja


Tiistaina meillä oli aamulla hieno lumipeite maassa (tänään ei ole enää niin hieno). Lumen kunniaksi Jippu pääsi tutustumaan joululahjaansa. Ostin nimittäin sille HayPlay-heinäpallon. Olin nähnyt aiemminkin netissä moisen pallon, mutta eräänä joulukuun iltana sen tullessa facebookissa vastaan tuli hetken mielijohde hankkia pallo Jipulle. 

Ensiesittely oli menestys! Jippu oli aivan innoissaan heinäpallostaan. Se pyöritteli sitä turvallaan, nyppi heiniä, kokeili palloa myös hieman kaviolla ja jaksoi touhuta pallon kanssa puoli tuntia, kunnes automaatista putosi klo 14 heinät. Harmillisesti pallo meni välillä aitalankoihin kiinni, jolloin Jippu ei uskaltanut enää koskea palloon. Eli tarhassa täytyy valvoa palloleikkiä. En tiedä uskallanko antaa tätä karsinaan. Pelkään mahtaako pallo kestää karsinassa tamman käsittelyä? Mietin myös, että voisin ostaa kaksi palloa myöhemmin lisää. Olisi sitten jokaiselle oma. Jippu oli aika tarkkaa tammaa, ettei Ruuna päässyt käsiksi hänen leluunsa. 

Popi sai myös tutustua palloon ollessaan hetken omassa tarhassaan.
Suomessa tätä myy ainakin 1hevosvoima. Saa vinkata, jos tietää muitakin ostopaikkoja! Sinäänsä pallo on mielestäni aika arvokas yli 60euroa tuollaisesta muovikuutiosta. Siksi en uskalla jättää sitä hevosille ilman valvontaa. 

Tässä vielä lyhyt video Jipusta tutustumassa heinäpalloonsa:


4 kommenttia:

 1. Mäkin katselin Facebookista tuota heinäpalloa, jos olisin hankkinut tuolle sairaslomalaiselle viihdykkeeksi, mutta en sitten uskaltautunut, kun ajattelin, ettei se tule kestämään. Sanoit, että Jippu kokeili palloa myös kaviollaan, vaikuttaako pallo siltä, että se kestäisi jalkapallona oloa? Veikkaan, että tuo minun vanhempi ahmattini vaan kajauttaisi pallon kahtia ja söisi heinät sisältä tyytyväisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jippu tosiaan kopsutteli palloa hieman kaviollaan. Uskoisin, että pallo kestää pienet kopauttelut, mutta tuskin mitään jatkuvaa kovaa potkimista. Kirjoittelen myöhemmin lisää, jahka käyttökokemuksia tulee enemmän.

   Selviää kokeilemalla mitä heppa tuumaa... ;) Tosin arvokas kokeilu jos se on laaki ja vainaa. :D

   Poista
 2. Hankkija myy leikkipalloja hevosille, alle 40€. Nyt varastossa 2 kpl. Kahvakuulalta näyttävä kuminen lelu :-) Tein nettihaun sanalla heinälelu ja löytyi oxxer.fi Lempäälästä. Tuo Oxxer myy hevosille ja poneille tarkoitettuja aktivointileluja, joiden sisään voi piilottaa ruokaa. Ei taida soveltua heinäleluksi kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuolaiseen sivustoon en olekkaan törmönnyt ennen.
   Eipä näitä mun hevosia taida semmoiset lelut kiinnostaa missä ei ole mitään syötävää. :D

   Poista