maanantai 9. tammikuuta 2017

Pakkaspäiviä ja ratsastusta

6.1. Valoilmiö pakkasaamuna
Pakkasta oli viime viikolla kolmena päivänä reilut -20astetta. Hevoset ulkoilivat normaalisti, mutta tuulen takia kaikilla oli yhtenä päivänä takit ja Popilla joka päivä, koska se hytisee helposti. Liekö vanhuudella tekemistä palelun kanssa, vaikka ponilla muhkea turkki onkin. Perjantaina meillä kävi vuolija siistimässä Popin kaviot. Sillä ei ole ollut mitään arkomis/ontumisongelmia pitkään aikaan, vaikka onkin ollut nyt ilman kenkiä kesästä saakka. Saa olla iloinen. 
Pakkaspäivinä hepat saivat lisäheiniä automaatin annosten lisäksi.

Popilla tulee aina "timatti"ripset pakkasessa.
Lauantaina pakkanen jo helpotti ja luntakin saatiin vähän. Siskoni kanssa saatiin ruunalainaksi ja köpötettiin tuossa meidän pihatietä edestakaisin ja pieni kierros tuossa isommalla hiekkatielläkin. Kokeilumielessä mitä Jippu tuumaa. Se eteni reippaasti. Olin ajatellut meidän kävelevän ruunan hännän takana, mutta pakko oli mennä välillä edelle, ettei tarvinnut koko ajan pidätellä. Nyt Jippu kuitenkin käveli, eikä yrittänyt ottaa raviaskelia ominpäin vaikka reippaasti etenikin. Pitäisi vielä kokeilla turvallisissa olosuhteissa oman auton kanssa mitä Jippu tuumaa, jos auto sattuisi lenkillä tulemaan vastaan. Minulla on nyt sellaiset fiilikset, että kohta voitaisiin lähteä oikeasti maastoon jonkun kokeneen ja rauhallisen, mutta reippaasti kävelevän hevoskaverin kanssa. 
Pihatiellä ottamassa tuntumaa maastoiluun.


Minulla oli uudet kengät testissä. Ostin vaelluskengät talviratsastuskengiksi. Niissä on aika paksupohja, joten olisi pitänyt pidentää jalustimia yhdellä rei'ällä, täytynee muistaa ensi kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti