lauantai 27. toukokuuta 2017

Kengät veks ja laidun kutsuu

Jipulta otettiin eilen kengät pois. Tarkoituksena olisi siis pysyvä kengättömyys ja se että, joskus hamassa tulevaisuudessa vuolisin kaviot pääasiassa itse. Jippu on ollut viime aikoina huomattavasti paremmalla tuulella, kuin talvella. Voisin siis kuvitella tilanteen mahassa olevan parempi. Heinäkuussa mennään sitten uuteen hiekkakuvaan. Vuolutilanteessa tamma käyttätyi ihan ok, jos ei oteta lukuun muutamia luimimis ja hampaiden louskuttelu kohtausta ja toki jalka piti välillä keskenkaiken saada lattiaan, mutta varsinaista loikkimista oli vain muutamia kertoja. Jippu ei ole ollut helpoimmasta päästä kengittää, muttei hankalinkaan. Nyt koitettiin hyvää käytöstä vahvistaa palkkasanan ja ruokapalkan avulla avulla (tällä kertaa namina olivat uudet kivennäisnappulat). Vuolijamme myy Pavon rehuja ja ostin häneltä kivennäisämpärin. Aiemmin olen syöttänyt mineral plussaa, mutta nyt on aika kokeilla jotain muuta.
Etukaviot. Maa ei ole tasainen, siksi jalat näyttävät noin vempuloilta.

Takakaviot
Kenkien pois ottamisen yhteydessä selviteltiin Jipun mahdollisten bootsien koko. Equine Fusionien mallista Jipulle sopisi koko 15 etukavioihin ja taakse 14. Haaveilemani Scoot bootsit ovat sille ikävä kyllä väärän malliset. Viimeistään syksyllä täytyy toffelit hankkia, jotta saadaan nastat alle tarvittaessa. Ja jos meidän ratsastelut saisi tuulta alleen pikkuhiljaa voidaan bootseja tarvita aiemminkin kavioiden suojana. 

Hevoset ovat siirtymässä lähipäivinä vanhaan tuttuun laidunpaikkaan muutaman kilometrin päähän. Kävin tänään apulaisena laittelemassa väliaitoja laidunlohkolle. Hepat eivät saa koko alaa kerralla tallattavaksi, vaan osan ruohosta annetaan vielä kasvaa. Laitumelle on myös valmistumassa uusi komea katos ja katoksen edessä on uutta haketta, että kyllä hevosten kelpaa! Oma "lomani" lähestyy, kun tallihommat kotona jäävät hetkeksi tauolle. Kesäksi kyllä riittää puuhaa omassakin pihapiirissä, sillä olen nyt aika varma, että haluan räjäyttää tallistamme karsinat ja muuttaa sen pihatoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että kolme karsinaa on poistettava ja jäljelle jää yksi karsina ja jonkin näköinen hoitotila, hevosille on tehtävä toinen oviaukko ulos, jotta kulkureittejä on kaksi ja nykyisen kulkuoven ulkopuolelle on rakennettava tuulikaappi. Lisäksi tilan valaistus on suunniteltava uudelleen. 
Laitumelta. On tämä alkukesä ihanan vihreää aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti