keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Jännittäjä ja raketti

Alkuviikosta kaverini oli meillä käymässä ja sain hänet ratsastamaan Jipulla. On mukava nähdä se välillä jonkun toisen ratsastamana, eikä aina selästä päin. Jippu ei ole ihan helpoimmasta päästä, se on aika herkkä ja jännittää ratsastamista jonkin verran. Tämä ilmenee kiirehtimisellä ja sillä ettei se alkuun malttaisi pysähtyä. Jossain vaiheessa se yleensä rentoutuu ja ratsastus päätetään rentoihin tunnelmiin mikäli mahdollista. Uskon ajan ja hyvien kokemusten auttavan tähän. Vinossa olevaa satulaa tamma ei siedä yhtään. Heinäkuun aikana ohjelmalistalla on pyytää vihdoin satulan sovittaja, koska nyt satuloiden testaus ratsain onnistuu. Haaveissa olisi toiseksi satulaksi koulusatula. Lisäksi joudun hankkimaan uuden pidemmän satulavyön, jollei Jipun "laidunpöhö" ala kohta sulaa...

Ilman kenkiä se on pärjäillyt toistaiseksi kentällä ja laitumessa hyvin. Eilen oli vuolu ja Jippu sai kehuja kavioistaan. 
Harjauspuomilla

Tämä on mielestäni hauska kuva, jotain kiinnostavaa tuolla ilmeisesti tapahtui.

Popi rentoutumassa lenkin jälkeen.
 Popin kanssa olen ajellut muutaman kerran viikossa. Mummoponissa virtaa riittää ja se on aina reippaana lähdössä lenkille. Kaverini kanssa olimme muistelemassa vanhoja ja kävimme ajelulla tuolla hiekkatiellä. Poni joka ei pelkää autoja tai traktoreita kyttäili eräälle pellolle tiiviisti ja lähti yhtäkkiä kuin raketti laukkaa eteenpäin. Hetken jo mietin pysähtyykö se vasta tallilla, mutta saatiinpa se rauhoitettua pienen matkan päästä. En tiedä mikä moisen kohtauksen aiheutti, mutta easyboot epicit pysyivät aika huonosti menossa mukana. Vuosia sitten hankkiessani Popille bootseja ei malleja shettiksille juurikaan ollut. Nyt tekisi mieli päivittää ponin tossut ja ostaa jotkut istuvammat, jotka pysyisivät reippaammassakin vauhdissa mukana. Ehdotuksia ja kokemuksia otetaan vastaan.

Alla muutama ratsastuskuva alkuviikolta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti