sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Satulan sovitus ja Jipun uudet bootsit

Torstaina satulan sovittaja vieraili luonamme. Tarkastelimme siis Jipun nykyisen satulan sopivuutta. Jipulla on kolme vuotta vanha wintec500 cair. Siinä on ollut jo pitkään valkoinen kaari, joka on kaikista levein tähän satulaan saatavista kaarista. Pelkäsin, että se olisi käymässä Jipulle kapeaksi. Sovittaja totesi kuitenkin satulan leveyden olevan Jipulle juuri sopiva ja jos tamma laidun kauden jälkeen sattuu laihtumaan saatetaan joutua vaihtamaan astetta kapeampaan kaareen (en usko tämä tapahtuvan).

Ratsastin satulan kanssa kentällä ja sovittaja arvioi satulan istuvuutta. Jippu oli todella jännittynyt, ehkä vieras tyyppi joka hääräili satulan kimpussa vaikutti, mutta uskon myös satulan tuntuneen Jipun mielestä oudolta ilman satulahuopaa. Mene ja tiedä. Tamma oli kuitenkin hetkittäin sitä mieltä, ettei voi liikkua ja välillä taas sitä mieltä, ettei käynti ole ollenkaan hyvä askellaji, vaan pyrki raviin. Sovitus saatiin kuitenkin tehtyä ja satulaan lisättiin ohuet täytepalat takaosaan. Tässä satulassa on siis istuimen ja ilmatoppausten välissä kolme taskua kummallakin puolella, joihin saa laitettua eripaksuisia täytepaloja istuvuuden parantamiseksi. 

Olen iloinen, että voidaan jatkaa tässä kohtaa vielä tällä satulalla. Ja nyt voin sivusilmällä katsella käytettyä wintecin koulusatulaa tai nahkaista batesia, jossa on sama runko. Lisäksi olen todella tyytyväinen sovittajaan, joka oli mukava tyyppi ja ymmärsi Jipun jännittyneisyyttä. 
Torstaina Jipulla ja Popilla oli myös vuolupäivä. Popin olen vuollut viimeiset kaksi kertaa itse, nyt oli ammattilaisen vuoro. Jipulle soviteltiin etukavioihin Equine fusionin all terrain-bootseja ja 2 kappaletta kokoa 14 jäi meille. Takajalkoihin täytyy ostaa viimeistään talven tullen bootsit, jotta saadaan nastat alle. Takasiin tulee luultavasti sopimaan koko 14slim (kapeampi malli).  

All terrain-bootseissa pohja on joustava, joka edesauttaa luonnollisen kaviomekanismin toimintaa. Kiinnitys on tarroilla ja tarrojen välissä olevan kiristysnauhan avulla. Näissä on myös heijastimet, mikä on mielestäni kiva ominaisuus. Bootsien takaosa tulee aika korkealle vuohiseen, mutta se on joustavaa ja pehmeää materiaalia. Toivon, ettei se hierrä. 
Olen vielä vähän kömpelö pukemaan tossuja, mutta kunhan tekniikan saa haltuun, ovat nämä varmasti tosi helpot sujauttaa jalkaan.

Tänään ratsastuksen jälkeen ähersin tossut Jipulle etukavioihin ja tepastelimme muutaman kierroksen pihasepelillä, ei arkonut. Eikä ihmetellyt uusia lenkkareitaan yhtään. Toivottavasti joskus pääsemme maastoon ratsain näitä testailemaan. 
Tarrat auki

Pohjassa on paksu kuviointi

Jipun etukaviot tänään. Laidunpaikan tallipihalla on sepeliä, jolla kävellessään Jippu arkoo kavioitaan.


Jipun vasen takakavio. Kavion yläosassa näkyy ero kasvussa kenkien pois oton jälkeen.

3 kommenttia:

 1. Meillä on kans EFn tossut ja oon ollut tosi tyytyväinen! Hevonen on myös tykännyt kovasti. Cavallon tossujen sovituksessa hevonen sai jäätävän halvauksen kun tossutettu jalka laskettiin maahan. EF:lla ei pienintäkään ihmettelyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ovat olleet teillä hyvät! Oletteko käyttäneet niitä miten paljon? Ovat pysyneet hyvin menossa mukana? :)
   Se on jännä miten nää hevoset aina reagoi mihinkin juttuun. Minä odotin, että Jippu olis ihmetellyt näitä lenkkareitaan edes vähän, mutta ei... Toki käytinhän sillä yhtenä talvena softridebootseja kaviopaiseen takia, ehkä se on vielä muistissa.

   Poista
  2. Ei olla ihan hirveesti käytetty, talvella liukkaimpina päivinä :) mutta kertaakaan ei oo tippunut! Eikä edes meinannut :)

   Poista