perjantai 4. elokuuta 2017

Arvatkaas mitä!

JES!! Kerrankin sai olla klinikalla hymy naamalla. Hiekka on toistaiseksi poissa kokonaan ja Jipun suolisto ilmeisesti toipunut hyvin, koska verikokeissa aikaisemmin alakantissa ollut proteiiniarvo oli noussut normaali rajojen sisälle (jos suolessa vaurioita proteiini tihkuu läpi ja veriarvo laskee). 
 Nyt vain suunnittelemaan talven ruokintaa ja muuta elämää niin, ettei hiekkaa pääsisi kertymään enää samaan tapaan! Tosin liekö mahahaavalla ollut osuutensa tähänkin...

6 kommenttia:

 1. Hieno juttu! :) Kuulostaa myös kivalle toi pihattoratkaisu, mi ehdottomasti tekisin pihaton jos saisin hevoset omaan pihaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Yksi asia vähemmän murehdittavana ainakin hetken.
   Joo mietin pihattoa jo joskus aiemmin, mutta hylkäsin ajatuksen, kun meidän tallirakennus on vähän hankalan muotoinen ja uutta rakennusta tänne ei oikein ole tilaa järkevästi tehdä. Nyt keväällä pihatto pyöri kuitenkin taas mielessä ja minä kuljin tallissa mittanauhan kanssa ja suunnitteli ja haaveilin. Lopulta sain hahmoteltua päässäni seinät niin, että saadaan jätettyä yksi karsina ja hoitotila ja kaksi oviaukkoa hevosten kulkea. Katsotaan mitä tästä tulee kun on valmista... :D

   Poista
 2. Mahtavaa, että saitte näin hyviä uutisia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! :) Johan noita huonoja tässä viime kerroilla onkin ollut.

   Poista
 3. Hienoa!!! Se on aika peikko se hiekka, meillä on kanssa mietintä myssy päässä.. miten estetään uusi kertymä. Eli ideoita otetaan vastaan ;) Meillä luovuttiin hiekkatarhasta, osa on hakkeella, osa on kuraa. Ruokinnassa palattiin vanhaan ja koitetaan saada myös ne psylliumkuurit uppoamaan säännöllisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on osittain hiekkaa loput metsäpohjaa eli kuraa. Täällä on pyöritelty ajatusta laittaa ruokinta-automaatin ympärille haketta... Ja ehkä uudelleen heinäverkot käyttöön joillekkin ruokinta kerroille. Viime talvena ei verkot juurikaan olleet käytössä, aiemmin olen ruokkinut niistä.
   Kai se on täällä sama homma, että psylliumia syödään ainakin pariin otteeseen talven aikana.

   Poista