tiistai 19. syyskuuta 2017

Projekti nimeltä pihatto

Tykkäsin meidän tallista. Kolme noin 9neliön karsinaa ja yksi ponikarsina. Käytävä, johon sai kaksi hevosta yhtä aikaa hoidettavaksi. Remontoimme tallin 2013, jonka jälkeen viihdyin siellä entistä paremmin. Viime talvisten vaikeuksien jälkeen aloin kuitenkin miettiä vaihtoehtoa pihatto enemmän ja enemmän. Loppukesästä ajatukset pääsivät siihen pisteeseen, että karsinat räjäytettiin ja se oli menoa sitten. 
Remonttikaaos ja rakennusvalvoja
Meidän tapauksessa oli helpompaa remontoida tätä vanhaa, kuin rakentaa kokonaan uutta rakennusta. "Talliin" jäi yksi karsina ja hoitotila. Pihattoon on kaksi oviaukkoa, toinen katoksesta ja toisen ulkopuolelle rakentuu tuulikaappi. Hevoset eivät ole vielä päässeet sisälle tutustumaan. Projekti alkaa kuitenkin olla loppusuoralla. Muutamat sähköjohdot täytyy vielä peittää jollain ja muuta pientä viimeistelyä. Toivon turvekuorman saapuvan tällä viikolla, jotta voisimme viikonloppuna päästää asukkaat tutustumaan uuteen asumukseensa. 
Hoitotila ja karsina
Oviaukkoihin aion ripustaa räsymattoja. Kunhan vain saisin hankittua niitä jostain. Muutama jo löytyy, mutta täytyy vielä muutama kirppis kiertää mattojahdissa. Jippu varmaan hoksaa mattojen välistä kulkemisen äkkiä, toivottavasti vanhukset seuraavat perässä. Odotan jo innolla ja pienellä jännityksellä miten hevoset viihtyvät ja varsinkin haluan seurata Jipun käytöstä. Olen kuullut paljon positiivista hevosista, jotka ovat muuttaneet tallista pihattoon. Ja toisaalta, jos tämä pihatto on ihan metsään mennyt kokeilu, voidaan aina rakentaa karsinat takaisin! (mieheni oli todella innostunut tästä päätelmästä :D ) 
Jippu kurkkii sisälle

11 kommenttia:

 1. Voi miten hieno!!! Sitten joskus, kun meillä on seesteinen RUUNA-lauma, niin ne asuu pihatossa!!! Isännälle ei kerrota vielä, se juuri totuttelee ajatukseen, että pitäisi rakentaa lisää katoksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Joo kaikkea hevosnaisen mies joutuukin rakentamaan. Ja hei onni on mies jolla pysyy vasara kädessä!

   Poista
 2. "Meidän" tallilla tehtiin sama homma vuosi sitten ja ollaan oltu kaikki ihan huipputyytyväisiä! Niin ihmiset kuin hevosetkin :) ja kun me joskus ostetaan oma tila maalta, en mieti hetkeäkään pihaton ja tallin välillä. Hevonen on ihan supertyytyväinen pihatossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että siellä on oltu tyytyväisiä!
   Onko teillä siellä lämmintä tilaa, missä harjata yms?

   Poista
  2. No sellainen puolilämmin :D ei siis varsinaisesti lämmitetty mutta ei mikään ulkoilmakylmä :)

   Poista
 3. Ääh! En kestä! Hirveä kateus iski =) Aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Kaikki on taas niin puhdasta ja valkoista maalauksen ja kalkitsemisen jälkeen, että ihan hirvitti alkaa turvetta sisälle kärräämään.
   Toivottavasti hevoset ottavat tämän hyvin vastaan. Jippu ainakin on uteliaana kurkkimassa sisälle, jos siellä jotain tapahtuu.

   Poista
 4. Ihana! :) Tollanen olisi ihan unelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Katto saisi edelleen olla 10cm korkeammalla ja oviaukot leveämpiä, mutta toisaalta ei ne hevoset sitä tiedä. Olen itse jotenkin yhtäaikaa innoissani, mutta vähän varauksellisella mielellä tästä. Huolia on monia, oppivatko menemään sisälle mattojen välistä, uskaltaako Popi tulla isojen kanssa sisälle, mitä jos pihattoa käytetään vain vessana? :D

   Poista
 5. Harvoin tulee mitään kommentoitua, mutta täytyy nyt mainita että sun kirjoituksia on tosi kiva lukea ja pihattoprojektia seuraan mielenkiinnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun luet ja kommentoit!
   Vaikka blogi toimii pitkälti päiväkirjana itselle, niin on mukavaa aina, kun joku kommentoi höpinöitäni. :)

   Poista