sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Syksyn hammashoidot

Meillä kävi eläinlääkäri hoitamassa hevosten hampaat viime viikolla. Olisin halunnut saman eläinlääkärin, joka viimeksi kävi, mutta hän oli lomalla ja koiralla menossa rokotus vanhaksi (en viitsi sitä erikseen lähteä viemään rokotukselle), niin täytyi pyytää tämä toinen lääkäri. Saman olisin halunnut siksi, että olisi ollut muistissa ehkä jotain maaliskuisesta käynnistä ja lisäksi hänellä on se teline, jolloin omistajan ei tarvitse ihan niin paljon kannatella rauhoitetun hevosen päätä. Meillä kaikki kaverit on rauhoitettava hampaiden hoidon ajaksi, joten se pää painaa hiukan, kun koitat sitä tuossa olkapäällä kannatella. Huh! 
"Tää mun pää vähän painaa", totesi Jippu alkaessaan heräillä.
Jippu saatiin näppärästi rauhoitettua huulipuristimen kanssa, se ei huomannut koko toimenpidettä. Sen hampaissa oli vähän piikkejä kielen puolella ylhäällä ja hampaiden ulkoreunoilla oleviin v:n mallisiin koloihin oli kertynyt vähän rehua. Ei varsinaisia diasteemoja, koska eivät olleet hampaiden välissä, mutta eläinlääkäri suositteli kuitenkin, että suuta voisi huuhdella. Jipulla oli myös pieniä kariesmuutoksia joissakin hampaissa. 

Popilla on edelleen ikäisekseen hyvä purukalusto. Muutamassa hampaassa lievää kariesta, ei paha. Alhaalla oli kapea diasteema yhdessä hammasvälissä. En muista yhtään oliko tätä viimeksi, enkä löytänyt edelliskerran papereita mistään... En ainakaan tänne blogiin ollut kirjoittanut tuollaisesta löydöksestä mitään. 
Tillin tallin
Rauhoituksesta molemmat heräsivät ihan hyvin, eikä mitään ähkyoireita tullut. Minua nykyisin aina jännittää vähän rauhoitus, kun Popilla kerran tuli ähky seuraavana päivänä. Tosin silloin se sai rauhoitteen lihakseen, eikä suoneen. Tähän en enää suostu. 

Täytynee ostaa sellainen isoruisku, jossa metallinen varsiosa (siis se joka työnnetään sinne suuhun) ja alkaa harjoittelemaan tuota suunhuuhtelua. Vetman ainakin myy sellaisia 300ml ruiskuja, eläinlääkäri vinkkasi. Mies totesi, että tollaisia saa biltemastakin ja niin näytti olevankin, mutta niissä ei ollut metallista osaa vaan muoviletkua. Hevonen varmaan haukkaa muoviletkun aika helposti rikki. 
Eilen laitumella, alkaa olla syöty tämän kesän vihreät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti