keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Uusi lauman jäsen

Pieni laumamme sai uuden jäsenen syyskuun lopulla, kun norjanvuonohevostamma Myy muutti meille. Hevoset pääsivät tutustumaan toisiinsa tässä lähellä ystäväni luona meidän hevosille jo tutussa laidunpaikassa. Siellä oli tilaa temmeltää ja ennen kaikkea väistää. Viikko tutustuttiin laitumella ja sen jälkeen porukka siirtyi meille kotiin jatkamaan yhteiseloa.


Ponit...

 Jippu ja Myy ottivat toisensa vastaan yllättävän hyvin. Olin odottanut Jipun tienoilta suurta tahtojen taistoa, kun kumpikin tamma on vähän johtajasorttia. Myy otti kuitenkin vetäjä tamman roolin vanhemman oikeudella haltuunsa. Mikä on mielestäni hyvä. Se vaikuttaa reilulta kaverilta. Jippu on toisinaan mielestäni hieman turhan vahva komentaessaan muita. 

Tuon viikon aikana, jonka hevoset laitumella viettivät näin aika vähän juoksentelua, potkimista tai muuta suurta draamaa niiden välillä. Ne lähestyivät toisiaan pikkuhiljaa hamuillen samalla syksyn viimeisiä ruohonkorsia, turvat vastakkain vähän nuuskittiin, välillä vingahdettiin ja jatkettiin matkaa seuraavalle ruohonkorrelle. Oli mahtavaa seurailla sivusta hevosten tutustumista. Välillä täytyi kaivaa Tuire Kaimion kirjaakin esille hevosten pienien eleiden tulkitakseen...
Päiväunihetki

 Kotiin siirtymisen jälkeenkin lauma on ollut rauhallinen. Myy ja Jippu syövät yhdessä samalta heinäpaikalta ja hengailevat muutenkin paljon yhdessä. Tämä on oikein loistavaa, sillä Myy tuli minulle osittain Jipun henkiseksi tueksi esimerkiksi maastoon, kunhan pääsemme Jipun kanssa niin pitkälle. 
Tammat <3

6 kommenttia:

 1. Onnittelut uudesta hevosystävästä ja hienoa, että laumaan pääsy sujui noin hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se meni kyllä paremmin kuin osasin kuvitella. Tuntuu vähän, kuin olisi löytynyt Jipulle puuttuva palanen. Tuon ruunan kanssa ne eivät ole olleet mitään rapsuttelukavereita, mutta Myyn kanssa heti pian rahnuttelemassa toisiaan.

   Poista
 2. Onnea uudesta laumanjäsenestä!
  Hauskan näköinen porukka. :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, että Myy löysi hyvän kodin <3 Ja aivan mahtavaa, että tulevat juttuun noin hyvin... minä täällä tuskailen, että miten tämä meidän lauma toteutetaan, kun ainoa kenet voi laittaa mihin porukkaan vain on poni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivon tosiaan Myyn viihtyvän meillä. :)

   Se solahti kyllä uskomattoman hyvin tähän meidän porukkaan. Saan olla asiasta iloinen! Olisi paljon haasteellista alkaa järjestellä eri tarhoja ja ruokinta systeemejä uudelleen. Tai saisihan tarhan aina jaettua, mutta liikkumatila pienenisi paljon.

   Poista