Hevoset

Jippu
"Jippu" on Josen varsa ja oma kasvattini. Se suomenhevonen ja syntynyt 2012 meillä kotona. Tammavarsaa, jolla olisi joku päänmerkki toivoin ja sellaisen myös sain. Jipun isä on Jämpti, joka on ravikuningas Petten poika.

Jipusta toivon monipuolista harrastehevosta tulevaisuuteen. Luonteeltaan se on ystävällinen, hieman lapsimainen sählä, joka tykkää rapsutuksista ja tulee aina uteliaana katsomaan ihmisiä. 


Popi
"Popi" on shetlanninponi tamma ja ollut minulla ylläpidossa vuodesta 2011 lähtien. Mummoponi on syntynyt vuonna 1990. Ikäisekseen se on hyvässä kunnossa ja etenee reippaasti lenkillä. Pääosin se viettelee kuitenkin eläkepäiviä. Popilla on viisi varsaa ja se on startannut poniraveissa vuosina 2002-2004. Jose asusti Popin omistajien tallilla aikoinaan. 


MYY
"Myy" on vuonohevostamma, joka on syntynyt 2004. Se tuli minulle vähän kuin vahingossa syksyllä 2018, ensin ylläpitoon. Ei minun pitänyt ottaa lisää hevosia. Ihastuin kuitenkin tähän tuttavani pieneen hevoseen kovasti heti sen tavattuani. Hän etsi sille uutta kotia. Myy on herkkä, mutta kuitenkin sellainen "kaikki käy" -hyvän mielen hevonen. Mutkaton ja ystävällinen. Ja sopivan kokoinen kaltaiselleni ikuiselle poniratsastajalle.Muistoissa:
Jose
"Jose" on ensimmäinen omahevoseni. Se on 1994 syntynyt suomenhevostamma. Sen isä on Ponseri, emä Jolanda ja emänisä Vetori. Se taitaa olla niin sanotusti erisukuinen suomenhevonen. Meillä on yhteistä taivalta takana yli kymmenenvuotta. Josen on kasvattanut Esko Niininen Iitistä.

Josen taustoista tiedän sen verran, että olen sen viides omistaja. Ravitaustaa siltä ei varsinaisesti löydy, mutta treenattu ilmeisesti vähän on. Minulle on selvinnyt, että Jose on orpovarsa, emänsä on kuollut synnytyksen yhteydessä. Sijaisemää ei ilmeisesti ole ollut, joten laitumella on ollut omistajan takki ja radio seurana, jotta varsa on pysynyt aitauksen sisäpuolella.

Josella on 4 varsaa, joista yksi on tietysti meidän Jippu. Kolme muuta ovat samasta isästä ja syntyneet samalla omistajalla. Orit (toinen ainakin taitaa nykyään olla ruuna ja toinen on jo kuollut) ovat kilpailleet raveissa, mutta ilmeisesti elossa oleva on nykyään harrasteratsu. Jose on myös mummo, sen aiempi tammavarsa Tähti on varsonut muutaman varsan.

Luonteeltaan Jose on tammamainen, ihmisrakas otus. Toiset hevoset se pyrkiii laittamaan ruotuun, joskus turhankin kovin ottein. 

Jose lähti taivaslaitumille 31.10.2016. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti